Microblading

Microblading aslında bir dövme çeşididir. Doğal kaşlardan ayrılamayacak, İnce ince kıl efekti yaratmak esastır. Manuel olarak Özel bir kalem ve iğne ile sanat ve zanaatın birleşimi sonucunda doğala en yakın kaş oluşturma işlemidir. Microblading her cilde yapılabilecek bir teknik değildir ve bu sebepten Sanatçı aynı zamanda ciltten iyi anlamalıdır.

Kimlere microblading yapılır?
Cilt tipi kuru ve normal olanlar microblading için uygun ciltlerdir. Cilt altında boya dağılmadığı için Kıllar tane tane görünür.

Kimlere microblading yapılamaz?
Microblading kalp, şeker, dermatit, egzama veya bulaşıcı cilt rahatsızlığı olanlara, kan sulandırıcı ilaç kullananlara uygulanmamalıdır.

Yağlı Ciltler neden Microblading uygulamalarında sorun yaşarlar?
Cildi yağlı olan kişilere microblading uygun değildir. Bu cilt tiplerinde boya dağılma özelliği gösterdiği için kıl atışlarında renk dağılır veya boyayı vücut attığı için atışlar yok olur. Bu cilt tipleri için en uygun yöntem pudralama tekniğidir. Kaş uygulayıcısı iyi bir renk bilgisine sahip değilse bu tür ciltlere yaptığı uygulamalar sonucunda kaşlarda grileşme veya mavileşmeler görülür.

 

Kalıcı makyajda kaş neden kızıllaşır?
Kalıcı makyajda kaşın kızıllaşma nedenlerinin başında uygulayıcının yanlış renk tercihi vardır. Bu durumu bir ay sonundaki kızıllaşmadan anlayabilirsiniz. Kızıllaşmanın bir diğer nedeni ise, uygulanan kahverengi boyayı oluşturan üç renkten kırmızının içindeki demiroksittir. Demiroksit vücudun atamadığı bir maddedir.
Cilt zamanla siyah ve sarı rengi vücuttan atarken, içinde demiroksit buluduran kırmızıyı atamadığı için uygulama alanı kalıcı olarak kızıllaşmış olur.

Kalıcı makyaj silinir mi?
Evet silinebilir ama deri asla eski rengini almaz, mutlaka bir iz kalır. Bu iz bazen gölge şeklinde olabilir, bazen de çukurluk oluşabilir. Bu sebeplerden dolayı, kaşın sadece rengini açmak adına kaş silme yapıyorum. Bu kaşı sildirip, yukarı yada aşağı başka kaş yapılmasını istiyorum gibi taleplerle gelen danışanlarıma gerekçelerini anlatarak işlem yapmamayı tercih ediyorum.
Kalıcı makyaj nerelere yapılır?
Kalıcı makyaj göze eyeliner, dudağı renklendirme, kaşı şekillendirme ve renklendirme, kafa derisine saç efekti, leke kapama, göğüs ucu oluşturma (arolea) gibi ihtiyaçlara cevap veren bir uygulamadır.
Kimler kalıcı makyaj yapabilir?
Kalıcı makyaj geri dönüşü olmayan bir uygulama olduğu için bu alanda iyi eğitim almış cilt ve renk bilgisine hakim uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.


Yazdır